miercuri, 25 aprilie 2012

Fericita Veronica din Binasco

Fericita Veronica Negroni din Binasco ( 1445 – 1497) a fost favorizată, încă din copilărie, de Maica Domnului, prin câteva apariţii.
Veronica, pentru a asculta de tatăl ei, era ocupată întreaga zi cu lucrurile casnice, iar noaptea dormea mai puţin pentru a învăţa să citească. Pentru reuşita ei în viaţă, apela des în rugăciune la Maica Domnului.
            Într-o noapte a avut uimirea, dar şi bucuria, de a i se arăta Fecioara Maria, care o încuraja: „Nu-ţi fie frică, fiica mea,, dar nici nu te osteni aşa de mult studiind.
Iţi ajung trei propoziţii pe care să le înveţi: prima de culoare albă, a doua de culoare neagră şi a treia de culoare roşie.” Veronica a rugat-o atunci  să-i explice despre ce este vorba în aceste propoziţii, iar Maria i-a tălmăcit aşa: „Propoziţia albă înseamnă nevinovăţia, cea neagră înseamnă compătimirea şi rugăciunea pentru cei păcătoşi, iar cea roşie se referă la amintirea şi meditarea suferinţelor lui Isus Cristos. Studiază în fiecare zi aceste trei propoziţii, iar celelalte ştiinţe, chiar dacă nu le studiezi, nu sunt aşa de importante.”
            Spunând acestea, Maria a dispărut, dar aceste cuvine, rămase întipărite în mintea copilei, au devenit apoi regulă pentru toată viaţa.
            Fericita Veronica a făcut 16 miracole, iar relicvele ei pot fi venerate în biserica din Binasco (vezi foto), localitate aflată la 20 de kilometri de Milano, în direcţia spre Tortona.