duminică, 22 aprilie 2012

Îngerul şi apa


Micuţa Rachel Beckwith (în fotografie), în vârstă de 9 ani, din Statele Unite, nu şi-a dorit cadouri pretenţioase de ziua ei, ci le-a cerut celor apropiaţi să doneze bani pentru a alimenta cu apă un sat din Africa.
Rachel Beckwith şi-a dorit de ziua ei, care a fost pe 12 iulie 2011, ca cei dragi să pună mână de la mână şi doneze bani pentru o organizaţie non-profit, "charity:water", care alimentează cu apă 19 ţări din Africa, Asia şi America Latină.
            Pe un site, construit special în acest scop, Rachel povestea cum i-a venit ideea acestui proiect:

"Am aflat că milioane de oameni nu apucă cea de-a 5-a aniversare. Şi de ce? Pentru că nu au acces la apă potabilă. Aşa că îmi voi petrece ziua de naştere altfel decât până acum. Îi rog pe cunoscuţii mei să doneze bani pentru campania pe care o susţin, în loc să-mi ofere cadouri. Fiecare bănuţ va ajuta la finanţarea proiectelor care transportă apă proaspătă către ţările în curs de dezvoltare".
           Până la ziua ei, Rachel a strâns numai 220 de dolari, aşa că a închis pagina de internet.   

Câteva zile mai târziu, la 20 iulie 2011, fetiţa a fost implicată într-un grav accident de maşină, în urma căruia a murit.
          Pastorul lui Rachel a cerut fundaţiei caritabile să redeschidă site-ul pentru toţi cei care vor dori să doneze în amintirea fetiţei. Astfel, vestea s-a răspândit şi, până la 28 iulie, se strânseseră peste 568.000 de dolari. Aceşti bani sunt de ajuns pentru a asigura apă curată pentru 28.000 de persoane.
          Donatorii au scris pe site-ul micuţei că au fost profund emoţionaţi de generozitatea de care a dat dovadă şi au numit-o "un înger".