vineri, 29 iunie 2012

Inima Neprihănită a Mariei


În septembrie 1911, Isus, într-o viziune, îi cerea misticei Berthe Petit să fie invocată, cât mai des, Inima Îndurerată şi Neprihănită a Mariei.
            Câţiva ani mai târziu, la 31 mai 1915, Papa Benedict al XV-lea recomanda întregii Biserici Catolice să se roage şi să invoce Inima Îndurerată şi Neprihănită a Mariei. La data de 28 septembrie 1915 el va confirma acest apel al său acordând o indulgenţă de 100 de zile celor care o vor invoca pe Maria cu acest titlu.
La 7 martie 1916, Cardinalul Désiré-Joseph Mercier a anunţat public că vrea să consacre Inimii Îndurerate şi Neprihănite a Mariei dieceza sa de Mechelen - Bruxelles  şi întreaga Belgie

            În ziua de Crăciun a anului 1917, Cardinalul Francis Bourne, Primatul Angliei, a consacrat în mod solemn întreaga Mare Britanie către Inima Îndurerată şi Neprihănită a Mariei.
Începând cu data de 13 mai 1917, Maica Domnului a apărut la trei copiii la Fatima (în Portugalia). Într-o viziune, ea le-a arătat copiilor sufletele care cad în iad, şi le-a spus: „pentru a le salva, Dumnezeu vrea ca în întreaga lume să se răspândească devoţiunea către Inima mea Neprihănită”.
Şi mai adăugat Maria la Fatima: „Am venit aici să cer consacrarea întregii lumi către Inima mea Neprihănită. Celor care vor îmbrăţişa această devoţiune, le promit mântuirea: ei vor fi ca nişte flori aşezate de mine în faţa tronului lui Dumnezeu.”
Şi nu întâmplător, Tratatul de la Versaille, prin care se punea capăt primului război mondial, a fost semnat chiar în data de 28 iunie 1918, zi în care se sărbătorea Inima Neprihănită a Mariei.
La 22 august 1948, episcopul Anton Durcovici a consacrat Dieceza de Iaşi Inimii Neprihănite a Mariei