joi, 28 iunie 2012

Maria di Gesu

Una dintre amantele lui Gabriel D’Annunzio a fost şi Alessandra di Rudini, care s-a născut la Napoli în 1876. Tatăl ei era marchiz şi un cunoscut om politic (a fost chiar Ministru de interne şi Şef al Guvernului). Era o fată foarte vioaie şi, din cauză că era foarte indisciplinată, a fost dată afară din colegiu. Trăia într-un mediu raţionalist şi ateu şi, de aceea, credinţa ei a slăbit mult. Credea că creştinismul era doar un fenomen politico-social. Apoi, citind ideile liberale ale lui Renan, credinţa ei s-a năruit cu totul. De altfel, era o tânără foarte frumoasă şi mulţi tineri sus-puşi i-au făcut propuneri de căsătorie. Printre peţitori se găsea însuşi marchizul Marcello Carlotti, cu care a acceptat să se căsătorească şi cu care a avut doi copii.

Totuşi, după puţini ani de căsătorie a rămas văduvă. Avea doar 24 de ani şi, dat fiind că era tânără şi frumoasă, nu ar fi fost greu să-şi găsească un alt soţ. În 1903 l-a cunoscut pe Gabriele D’Annunzio, un poet celebru care seducea şi multe femei. Mai întâi le cucerea, apoi le abandona şi îşi alegea altă amantă. D’Annunzio a curtat-o şi pe Alessandra, care iniţial l-a respins dar la sfârşit a capitulat şi au mers să trăiască împreună  în vila luxoasă a poetului.
Dar Sfânta Fecioară, ca o mamă afectuoasă, veghea asupra ei, iar bunul Dumnezeu i-a trimis o pedeapsă salvatoare. Domnul, adesea, atunci când trimite o cruce, o face pentru binele omului, adică pentru a obţine un bine şi mai mare. Astfel, Alessandra s-a îmbolnăvit grav şi risca să moară fără a primi ultimele sacramente. În cele din urmă s-a însănătoşit, însă D’Annunzio a părăsit-o. După boală, tânăra marchiză de Rudini nu mai era la fel de frumoasă că înainte, iar poetul deja se îndrăgostise de o altă doamnă.
Alessandra a plâns amar iubirea ei pierdută, dar îndată şi-a dat seama că acea iubire era numai vanitate. După o lungă perioadă de căutări, s-a simţit atrasă de Cineva special, de Cel care nu trădează niciodată : Isus Cristos, Regele Cerului. După ce s-a consultat şi cu directorul ei spiritual şi a luat contact cu surorile, a intrat într-o mânăstire de clauzură din Franţa, unde a primit, ca şi călugăriţă, numele de Maria a lui Isus şi şi-a trăit vocaţia într-un mod exemplar. Astfel, sora Maria de Isus a fost aleasă stareţa mănăstirii şi s-a dovedit a fi o superioară extraordinară, fondând şi alte mânăstiri în Franţa.
A murit în faimă de sfinţenie în luna ianuarie a anului 1931, fericită că s-a consacrat lui Isus cel Bun. Gabriele D’Annunzio nu putea umple de fericire şi de pace inima Alessandrei, care era creată pentru a-l iubi pe Dumnezeu şi doar în El a reuşit să-şi găsească bucuria.