vineri, 6 iulie 2012

Mama preşedintelui


Rose Elizabeth Kennedy, mama fostului preşedinte al SUA (1880 – 1995), John Kennedy, la vârsta de 80 de ani, şi-a scris memoriile. Aici ea descrie atât amintirile plăcute cât şi pe cele neplăcute, dureroase. A avut nouă copii. Fiul cel mai mare, ca aviator de recunoaştere, şi-a pierdut viaţa în război. A doua fiică a fost victima unui accident de avion. John, fostul preşedinte al Americii, după cum bine ştiţi, a fost asasinat. Aceeaşi soartă a avut-o şi fratele său, Robert. Rosemary, o altă fiică, zăcea la pat lovită de o boală incurabilă.
Spre finalul memoriilor sale, ea se întreabă dacă o asemenea femeie, se poate considera fericită. Şi răspunsul este afirmativ. "Mi-am dat seama - continuă ea, ce este cel mai important în viaţa omului. Dacă Dumnezeu mi-ar pune în faţă diferitele sale daruri: bogăţii, sănătate, înţelepciune şi credinţă, dar din toate acestea nu aş avea voie să aleg decât unul, aş alege credinţa, pentru că ea este singura, care în viaţă îi dă putere omului să depăşească orice necaz".
Rose Elizabeth Kennedy (foto), a fost o catolică excepţională şi foarte cunoscută pentru activităţile sale caritative. În ultimii 11 ani ai vieţii a umblat într-un cărucior cu rotile şi a murit la vârsta de 104 ani.