sâmbătă, 7 iulie 2012

Vindecarea unui musulman

Părintele Joseph Ni'mat, paroh la Anjara (o parohie în Iordania, la 70 de km nord de Amman) povesteşte următorul fapt:
       <Nasser, un tânăr musulman, paraşutist în armata  iordaniană din Amman, în urma unui salt greşit cu paraşuta,  a căzut şi şi-a deplasat o vertebră. S-a îmbolnăvit destul de grav şi a fost obligat să stea la pat. Nu prea mai avea şanse de vindecare. Era logodit cu o tânără musulmană, elevă la şcoala Surorilor Sfântului Rozariu. Mare tristeţe domnea în familiile celor doi tineri.
Nasser a fost trimis ulterior la Londra, dar boala s-a agravat şi a ajuns să fie paralizat pe viaţă. L-au readus apoi la spitalul din Amman. Părinţii fetei se gândeau să rupă logodna, lucru la care se gândea şi Nasser. Într-o zi, o prietenă a tinerei logodnice, sora L., din Congregaţia Sfântului Rozariu, inspirată parcă de Duhul Sfânt, merge în vizită la Nasser şi îi oferă acestuia o Medalie Miraculoasă. El o sărută şi promite că o va purta la piept. Sora L. a adăugat: „Ceea ce nu reuşesc medicii, va reuşi Dumnezeu şi te va vindeca.”

Chiar în aceeaşi noapte, aude un glas interior care îi spune: "Nasser, tu eşti vindecat, ridică-te.” El răspunde: „E imposibil, pentru că eu sunt paralizat pentru totdeauna.”  Vocea se aude pentru a doua oară: „Nasser, ridică-te, tu eşti vindecat”. Acelaşi răspuns din partea tânărului. Pentru a treia oară, vocea repetă: „Eu sunt Mama lui Isus şi, în numele Fiului meu, eu te vindec. Ridică-te!”
În acelaşi moment, simte două braţe puternice care îl ridică în picioare. Era vindecat.  Bucuros la culme, aleargă şi trezeşte tot spitalul. Medicii şi infirmierele rămân uluiţi şi nu le venea a crede ochilor.
A doua zi el cere un certificat prin care să i se recunoască vindecarea miraculoasă. I s-a întocmit un proces verbal în care se afirma doar că vindecarea sa, din punct de vedere uman, nu poate fi explicată. E interesant că  Nasser devine un înfocat apostol al Maicii Domnului, spunând tuturor: „Sittna Mariam”, adică „Maria m-a vindecat”.
            La scurt timp după aceea participă, împreună cu logodnica sa, la o liturghie de mulţumire. Acum legătura lor poate continua fără probleme, nimeni nu se mai opune.  
          Monseniorul Neemeh Simaan, episcop de Amman, a luat la cunoştinţă, de acest caz şi l-a confirmat. Apoi a dat aprobare ca Nasser să devină creştin.>