luni, 1 octombrie 2012

Necesitatea botezului



În anul 1640, sfântul Petru Claver (vezi foto), misionar în Africa, a fost chemat de urgență la patul de moarte al unei sclave. A ajuns prea târziu, murise. Sfântul a îngenuncheat și s-a rugat. După un timp, observă că moarta se mișca și, după ce s-a ridicat în șezut, a spus:
 - Cât sunt de obosită! Sfântul a întrebat-o:
 - Pentru ce ești atât de obosită? Ea îi răspunde:

 - Mă aflam aproape de o gradină foarte frumoasă. Voiam să intru, dar un copilaș m-a întors înapoi, spunându-mi că nu sunt botezată. M-am întors aici. Nu știu ce să spun mai mult. Mă simt tare obosită!
Sfântul Petru Claver, crezând că este vorba doar de un vis, deoarece o cunoștea că se spovedise de mai multe ori la el și se împărtășise, voi să o spovedească, dar ea s-a opus, zicând:
 - Nu, nu! Vreau Botezul!
Stărui să i se dea acest sacrament. Însăși stăpâna ei a confirmat că sclava, de mai bine de douăzeci de ani, primea sfintele taine fără a fi botezată. Inspirat de Dumnezeu, Petru Claver a botezat-o. Îndată după Botez, sclava a murit fericită. Minunea a fost confirmată, cu jurământ, de stăpânul sclavei, ofițer superior în Cartagina, la procesul de beatificare a lui Petru Claver.