vineri, 24 februarie 2012

Cine este Jean-Claude GIANADDA?



            Cântă din 1977. A înregistrat peste 50 de discuri. Nu prea apare nici la radio şi nici la televiziune. Nu-i place să fie o vedetă, însă este foarte solicitat să anime grupuri de tineri, parohii, comunităţi. Cântecele sale l-au făcut celebru: Bénie sois-tu, Marie!, Magnificat, Rêve d’un monde, Chercher avec Toi Marie, şi lista este lungă…
             Toate cântecele, cu un ton tineresc, de inspiraţie evanghelică, cu expresii drăguţe, sunt fredonate de mulţi tineri francezi şi nu numai.
            Aşadar, Jean-Claude GIANADDA este un cântăreţ dinamic, comunicativ, în slujba Cuvântului şi a credinţei. Cunoaşte extraordinar de bine arta şi secretul animării grupurilor, a conducerii privegherilor  şi a întâlnirilor.
            A fost, timp de 25 de ani, profesor, la Colegiul Saint Bruno din Marseille, şi director, timp de 18 ani.
            În anul 1994 a hotărât să părăsească această meserie, care îi plăcea, de altfel, şi s-a consacrat acestei misiuni a Bisericii, de „Trubadur al Bunului Dumnezeu”. Astăzi străbate drumurile Franţei pentru a spune, în biserici, în închisori, în spitale sau în şcoli, în cântecele sale „lucruri minunate despre viaţă şi despre credinţă”. Fără dubiu, muzica şi textele sale sunt suficient de convingătoare.
            În cântecul din această postare, mi-l imaginez în faţa unei mulţimi imense de tineri pe care el îi trage după el şi toţi sunt antrenaţi în cântare.
            Chiar mă gândeam dacă nu ar fi posibil să-l vedem, în vara lui 2012, cu ocazia întâlnirii tineretului, de la Iaşi….