vineri, 12 octombrie 2012

Minune de la Lourdes



Călugărița italiană Luigina Traverso (vezi foto) s-a născut la  22 august 1934, la Novi Ligure, în Piemonte. Nu avea nici 30 de ani când a simțit primele simptome de paralizie la genunchiul stâng. După mai multe intervenții chirurgicale la coloana vertebrală, dar fără succes, începând cu anul 1960 a fost obligată să stea mai mult la pat. Văzând că situația nu se îmbunătățește, cere de la maica superioară permisiunea de a merge în pelerinaj la Lourdes. La sfârșitul lunii iulie 1965, ajunge la Lourdes.
În ziua de 23 iulie, când participă, în cărucior fiind, la procesiunea euharistică, în timp ce primea binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament, a simțit o puternică senzație de căldură și de bine. Și-a dat seama că trebuie să se ridice. Durerea a dispărut, iar piciorul și-a recăpătat mobilitatea. A fost văzută imediat de către Biroul de Constatări Medicale de la Lourdes.

Sora Luigina a revenit și în anul 1966, când s-a luat decizia de a se deschide dosarul de confirmare a minunii. Au fost necesare trei reuniuni ale Biroului sus-amintit (în anii 1966, 1984 și 2010) și o nouă consultare pentru a confirma autenticitatea supranaturală a vindecării. La 19 noiembrie s-a dat decizia definitivă: vindecarea are un caracter inexplicabil prin mijloacele științifice și medicale actuale.
În urma acestei decizii, episcopul de Casale-Monferrato, Mons. Alceste Catella, în ziua de 11 octombrie 2012 a declarat oficial, în numele Bisericii, că vindecarea sorei Luigina este, cu adevărat un miracol.
Această vindecare este cea de 68-a minune declarată oficial.