vineri, 18 mai 2012

Rugăciunea de copil

Pe când episcopul Michel Sailer de Ratisbonne (1751 – 1832) era doar profesor la Universitatea din Ingolstadt (Germania), s-a dat o reprezentaţie şcolară de teatru la Kaufbeuren. La un moment, dat cortina s-a ridicat şi pe scenă a apărut o fetiţă de zece ani. Ea avea de interpretat rolul principal, şi, fiind foarte drăguţă, ochii tuturor s-au îndreptat spre ea. Dar, chiar la ieşirea ei pe scenă, au începută să bată clopotele la ora 12.00 pentru Îngerul Domnului.
            Fetiţa, fără nici o jenă, s-a adresat publicului şi a spus:

 - Nu credeţi că trebuie să spunem Îngerul Domnului înainte de a începe?
            A îngenuncheat şi a început rugăciunea. Unii spectatori au zâmbit sfidător, însă cei mai mulţi i-au admirat şi apreciat curajul.
            Profesorul Sailer a plâns de emoţie, iar la sfârşitul spectacolului, care a fost unul excepţional, iar aplauzele au fost frenetice, a chemat-o la el pe fetiţă, a felicitat-o şi i-a oferit un cadou substanţial. Apoi a adăugat:
 - Draga mea, tu ai jucat admirabil rolul tău, însă, prin rugăciunea şi evlavia ta, ne-ai dat un exemplu edificator. Să rămâi mereu aşa şi Dumnezeu, cu siguranţă, te va face fericită.